Resend my activation email : Register : Log in 
BCF: Bike Chat Forums


aprilia sr 50 help wont start oil light comes on????

Reply to topic
Bike Chat Forums Index -> The Workshop
View previous topic : View next topic  
Author Message

rs_1978
L Plate Warrior



Joined: 18 Jan 2007
Karma :

PostPosted: 17:36 - 22 Jan 2007    Post subject: aprilia sr 50 help wont start oil light comes on???? Reply with quote

hi i have just bourt a aprilia sr and i carnt get it to go i charged the batt as was dead it did try turn over 1st time but now when i press the elec start it clicks and the oil light come on anybody know how to sort this or what the problem is it starts fine of kick start???? plz help thanks
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts
Blau Zedong This post is not being displayed because the poster is banned. Unhide this post / all posts.

finpos
World Chat Champion



Joined: 13 Sep 2005
Karma :

PostPosted: 17:40 - 22 Jan 2007    Post subject: Reply with quote

I'd heartily recommend putting a new battery and some oil in it. Also, full stops.

finpos.
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts

rs_1978
L Plate Warrior



Joined: 18 Jan 2007
Karma :

PostPosted: 17:44 - 22 Jan 2007    Post subject: sr Reply with quote

yes sorry for my spelling didnt think would matter lol, it is a new battery in it and it has full tank off oil..
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts

finpos
World Chat Champion



Joined: 13 Sep 2005
Karma :

PostPosted: 17:51 - 22 Jan 2007    Post subject: Reply with quote

Is this new battery also the very same dead battery that you charged up and won't turn the starter? If so, it's not new, it's dead and you need a new, new one.

Can't really help you with the oil light, I'm afraid. Are you sure it's just not going OFF for the duration of time you are holding down the starter button?

finpos.
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts

rs_1978
L Plate Warrior



Joined: 18 Jan 2007
Karma :

PostPosted: 18:02 - 22 Jan 2007    Post subject: sr Reply with quote

hi yes its a new batt that was got for it, the 1 that came on it was dead i charged it, but also got a new 1 forgot to say sorry. well whats happening is i press the elec start and the relay clicks and the oil light come on and stays on untill i let go of the elec start i have cleaned all earths and checked all wires but still no luck:(
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts

rs_1978
L Plate Warrior



Joined: 18 Jan 2007
Karma :

PostPosted: 18:10 - 22 Jan 2007    Post subject: sr Reply with quote

hi yes its a new batt that was got for it, the 1 that came on it was dead i charged it, but also got a new 1 forgot to say sorry. well whats happening is i press the elec start and the relay clicks and the oil light come on and stays on untill i let go of the elec start i have cleaned all earths and checked all wires but still no luck:(
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts

finpos
World Chat Champion



Joined: 13 Sep 2005
Karma :

PostPosted: 18:10 - 22 Jan 2007    Post subject: Reply with quote

Find the thing that's making the clicking noise. Follow the thick cable from the +ve battery terminal - it should be the first thing you come to. It's called the starter relay.

The starter relay will probably have four electical terminals on it. 2 Big ones and 2 small ones.

If you have a multimeter, check you have 12V on both of the big terminals when the starter button is pressed. If not, the starter relay may be buggered.

If you do not have a multimeter, but do have a negligent attitude towards safety, short the two big terminals together with a huge screwdriver or something similar. This should cause some sparks and also the starter motor to spin. If so, the starter relay may be buggered.

finpos.
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts

rs_1978
L Plate Warrior



Joined: 18 Jan 2007
Karma :

PostPosted: 18:27 - 22 Jan 2007    Post subject: sr Reply with quote

ok thanks alot ive just been lookin on aprilia site aswell. looks like its a coman fault with them, i will take starter off and try direct to battery, it is the relay clicking so must be a dead starter motor or like you say dead relay thanks alot for your help

russ
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts

rs_1978
L Plate Warrior



Joined: 18 Jan 2007
Karma :

PostPosted: 19:19 - 22 Jan 2007    Post subject: sr Reply with quote

hi thanks for help. i tryed sorting it an no spark so i took starter of and stripped it to find the bushers had worn an stuck with dirt so i clened it all out an wd40 it an works like a dream now thanks alot:DVery Happy
 Back to top
View user's profile Send private message You must be logged in to rate posts
Old Thread Alert!

The last post was made 7 years, 274 days ago. Instead of replying here, would creating a new thread be more useful?
Display posts from previous:   

Post new topic   Reply to topic    Bike Chat Forums Index -> The Workshop All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Read the Terms of Use! - Powered by phpBB © phpBB Group
 

Debug Mode: ON - Server: peanuts (www) - Page Generation Time: 3.42 Sec - Server Load: 0.09 - MySQL Queries: 17 - CDN Objects: 31 - Page Size: 66.18 Kb